Kraamzorg waar ook ter wereld!
 
 

Wie is Kraamzorg Global?

Wil je graag Nederlandse kraamzorg in het buitenland ontvangen? Dan ben je bij mij aan het juiste adres. Graag wil ik mezelf eerst even voorstellen! Ik ben Marjolein Klinkhamer, 41 jaar en kraamverzorgende in hart en nieren. Ik ben getrouwd en samen hebben we 3 fantastische zonen van middelbare school leeftijd. Voordat we onze kinderen kregen heb ik jarenlang fulltime met enorm veel plezier gewerkt als kraamverzorgende.

 Toen de kinderen geboren werden ben ik bewust gestopt met werken om volledig van het moederschap te mogen genieten. Na een aantal jaren, toen de kinderen weer iets groter waren, wilde ik weer heel graag gaan werken. Ik ben toen gaan werken als peuterleidster, omdat dit gezien de jonge leeftijd van de kinderen beter te combineren was dan het werken als kraamverzorgende. Maar na een aantal jaren begon ik de kraamzorg toch wel te missen. Ik miste het fijne contact met de gezinnen, de zorgtaken die ik zo graag uitvoer, de begeleiding bij de borstvoeding en om er te mogen zijn voor zoveel prille gezinnen in misschien wel het mooiste moment van hun leven!

 • Kraamzorg ontvangen in het buitenland expats wereldwijd
 • wereldwijd kraamverzorgende expats

 

 
In dezelfde periode kreeg mijn man via het werk een kans om met het hele gezin te gaan werken en wonen in Kaapstad, Zuid-Afrika. Deze kans hebben we gegrepen en nog geen seconde spijt van gehad. We hebben daar als gezin een fantastische tijd gehad! Eenmaal terug in Nederland ben ik gelijk weer gaan werken als kraamverzorgende bij een heel fijn kraamzorgbureau. Naast mijn werk is reizen ook een grote passie, ik heb al aardig wat landen gezien. Het is voor mij dan ook een hele mooie en logische stap om ook kraamzorg te verlenen in het buitenland. Hierdoor kunnen Nederlandse gezinnen die (tijdelijk) in het buitenland wonen ook genieten van deze unieke Nederlandse ervaring. Kun je kraamzorg krijgen in Spanje, Denemarken, Noorwegen of Zweden? Jazeker! Ik heb oa kraamzorg verleend in Duitsland, Berlijn, Frankrijk, Parijs, Spanje, Barcelona, Ibiza, Engeland, Turkije en Qatar. Dus ben je zwanger in het buitenland, neem gerust contact met me op voor vrijblijvende informatie. Ook als je zwanger bent in Amerika, Zuid-Afrika, of elders buiten Europa is kraamzorg geen probleem.

 • kraamverzorgende expats wereldwijd kraamzorg in het buitenland
 • Kraamverzorgende expats wereldwijd buitenland

 


Mijn gezinnen laten stuk voor stuk weten bijzonder blij en dankbaar te zijn met mij als kraamverzorgende. Ze vinden mijn kennis en professionaliteit erg hoog. Wat ik ook vaak terug hoor is dat ze het zo fijn vinden dat ik niet heel erg aanwezig was maar altijd op het juiste moment wist in te springen en dat ze me graag nog wat langer na de kraamweek hadden willen houden. Ik durf van mezelf te zeggen dat ik een hele goede, energieke, professionele en flexibele kraamverzorgende ben. Ik werk met enorm veel plezier en straal dat ook uit naar mijn gezinnen. 

Dit doe ik voor jullie.

 • Nederlandse kraamzorg in het buitenland wereld
 • Kraamverzorgende wereldwijd baby expat expats
 • expats kraamzorg wereldwijd kraamverzorgende wereld
 • Nederlandse kraamzorg waar ook ter wereld
 • expats Nederlandse kraamzorg wereldwijd
 • Kraamzorg wereldwijd waar ook ter wereld


Als volledig gediplomeerd en gecertificeerd kraamverzorgende bied ik jullie een professionele en bovendien gezellige kraamtijd, waar ook ter wereld! Want hoe uniek en bijzonder is het om Nederlandse kraamzorg in het buitenland te mogen ervaren?

Omdat ik ook als expat met kinderen in het buitenland heb gewoond weet ik als geen ander hoe dat is en wat er allemaal bij komt kijken.

Jullie kunnen onder andere rekenen op:

 • Fysieke controles van moeder en kind
 • Advies en ondersteuning bij de borstvoeding (veel ervaring)
 • Controle van de psychische conditie van moeder
 • Zorg voor partner en eventuele andere kinderen
 • Adviezen over de verzorging en voeding van jullie pasgeborene
 • Zorg voor het huishouden
 • Zorg voor de maaltijden

Uiteraard sta ik ingeschreven in het KCKZ (Kenniscentrum Kraamzorg) en volg ik regelmatig bijscholingen om volledig up to date en gecertificeerd te blijven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan EHBO en borstvoedingscursussen. Vanzelfsprekend heb ik een beroepsgeheim, alle informatie wordt strikt vertrouwelijk behandeld. Daarnaast werk ik conform WKKGZ, Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg. 


 Hoe nu verder:

Voor aanmelden of meer informatie: bel, e-mail of gebruik het contact/aanmeldformulier, zodat ik jullie vragen kan beantwoorden of jullie een offerte kan toesturen. 

Het zou fijn zijn als de aanmelding voor de 16e week van de zwangerschap plaatsvindt, maar ook een latere aanmelding is, indien ik nog beschikbaar ben, mogelijk. 

Vervolgens plannen we samen een afspraak in om jullie wensen verder te bespreken. Dit kan persoonlijk zijn mochten jullie toevallig nog een keer in Nederland zijn. Anders kan dit telefonisch of digitaal. Daarnaast zullen we gedurende de zwangerschap geregeld contact hebben. 

Wanneer de bevalling begint brengen jullie mij op de hoogte waarna ik in onderling overleg met jullie de reis inplan. Zodra moeder en kind het ziekenhuis verlaten zal ik zo snel mogelijk ter plaatse komen. 

Vergoeding:

Verzekerd bij een Nederlandse zorgverzekeraar? Dan heb je recht op vergoeding voor kraamzorg. Informeer even naar deze vergoeding bij je zorgverzekeraar. Niet verzekerd bij een Nederlandse zorgverzekering? Ook dan zijn er vaak mogelijkheden qua vergoeding van kraamzorg. Wellicht hebben jullie een expat verzekering of zijn er mogelijkheden via het bedrijf waar jullie werkzaam zijn. Wordt kraamzorg of verlenging hiervan niet vergoed? Dan geldt er uiteraard een redelijk tarief. De minimale afname is 40 uur in 5/6 dagen. 

Verlenging is altijd mogelijk en ook intern verblijf is mogelijk als je over een gastenverblijf beschikt. 


Dus ben je zwanger in het buitenland, wil je graag kraamzorg in het buitenland ontvangen en genieten van deze bijzondere, unieke zorg? Neem dan gerust contact op. Ik help jullie graag! 


 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Instagram
LinkedIn